Over

     
Deze site is opgezet in 2006 door Willem Kuipers. Het was de eerste in zijn soort over Hoogbegaafd en werk. In 2014 hebben Rianne van de Ven en Frans Corten het beheer van de site overgenomen. Omdat er inmiddels veel meer aanbod voor hoogbegaafde volwassenen is, concentreren wij de inhoud op verwijzingen en professionals die expliciet over hoogbegaafd en werk gaan.

In de afgelopen 15 jaar is hoogbegaafdheid bij volwassenen meer en meer zichtbaar en bespreekbaar geworden. De mensen van het eerste uur, ‘de pioniers’, hebben daar veel aan bijgedragen. Toch heerst er nog veel onbegrip en zijn er nog veel vooroordelen. Hoogbegaafden denken en voelen vaak ‘buiten het gemiddelde’ en hebben vaak affiniteit met innovatie. Dit stelt eisen aan het aanpassingsvermogen, gewoon omdat er een grotere kloof te overbruggen valt. Het zegt nog niets over de mate van sociaal zijn of het empathisch vermogen. Ook zijn zeker niet alle hoogbegaafden intellectueel van aard. Sommigen werken veel liever met hun handen of met mensen.

Je loopbaan is een uitdrukking van je ontplooiing en zelfverwerkelijking. Tevens is werk een manier om je talent ten goede te laten komen aan de samenleving. Hoogbegaafden hebben andere behoeften en andere mogelijkheden. Op deze pagina’s kun je aan de hand van kenmerken en voorbeelden nagaan of je jezelf in hoogbegaafdheid herkent. Indien dat het geval is, kan je vinden bij welke gespecialiseerde professionals je zoal terecht kan voor advies en begeleiding. Of je een persoonlijke ‘klik’ ervaart, kan jij alleen zelf bepalen. Onderzoek zelf wat bij jouw behoeften past.

Heb je een suggestie iets toe te voegen op deze site? Neem dan contact op via het contactformulier